De handgemaakte schoenen van Undandy

Handgemaakte schoenen zijn een luxe die voor veel mannen onbereikbaar is. Voor veel mannen is het nog steeds een sluitpost in hun budget, maar een schoen kan een outfit maken of breken. En een goede schoen onderstreept jouw persoonlijkheid. Nu kwam ik een aantal weken geleden een bedrijf tegen op Instagram die het helemaal door heeft: Undandy.
Gonçalo Henriques en zijn goede vriend Rafic Daud richtten in 2015 een uniek Portugees schoenenmerk op waar handwerk en uniek design centraal staan, Undandy. Ze bedachten een manier om de prijs van handgemaakte schoenen laag te houden, zonder af te doen aan de kwaliteit. Hun visie: wees uniek door compleet jezelf te zijn. Undandy laat jou je eigen schoenen, compleet naar eigen wens ontwerpen in 5 eenvoudige stappen. Deze unieke design schoenen worden binnen twee weken gemaakt en bij jou thuis bezorgd. Hoe is dit mogelijk? Gonçalo: “Schoenen bestaan uit veel losse onderdelen en kunnen makkelijk in verschillende combinaties worden geproduceerd. Het belangrijkste is dat je snelheid creëert en zorgt dat de klant zijn schoenen zo snel mogelijk thuis ontvangt. Het geheim is een strakke planning en de hulp van de beste schoenmakers van Portugal.”
Dat klinkt natuurlijk fantastisch, maar werkt dit ook in de praktijk? Ik heb de stoute schoenen aangedaan en opende hun online designer. Wat ziet dat er cool uit! Je begint met een keuze uit 3 basismodellen, klassiek, eigentijds of eigenwijs. Oh ja, ze geven je ook nog eens de keuze om sneakers te ontwerpen! Maar terug naar de nette schoen. De keuze is enorm. Van oxford tot loafer, van derby tot chelsea boot, brogue of whole cut, alles kan je kiezen. Daarna maak je, per onderdeel van de schoen, een keuze in leersoort en kleur. Je kan zelfs de stiksels, zolen en veters kiezen. Ik heb gekozen voor een full-brogue in het eigentijds model met een grijze patina, een handgeverfde kalfsleer. De 3-D ontwerper laat je direct zien welke onderdelen je kan veranderen, levensecht. En het is zo leuk en makkelijk! Je enige beperking is je eigen fantasie. Twee weken later kreeg ik bericht dat mijn schoenen verstuurd waren. En het resultaat is geweldig! Mijn eigen design, mijn eigen schoen. Ze zagen er eigenlijk nog beter uit dan op het scherm.
Het bovenwerk wordt gedecoreerd
Het bovenwerk is aan elkaar genaaid.
De schoen wordt laag voor laag handgeverft wat een prachtig verweerd en uniek effect geeft.
Deze verflaag, de patina, wordt uiteraard met de hand aangebracht.
Na twee weken worden je schoenen thuis bezorgd.
En dan pak je de doos uit…
Het ziet er fantastisch uit! Schoenen die speciaal voor jou gemaakt zijn.
Natuurlijk wil ik dit delen met mijn klanten, want ik denk werkelijk dat dit een ‘game changer’ is. Handgemaakte, unieke schoenen voor een prijs rond de €200, dat wil toch iedere man? Ik heb van Undandy een kortingscode ontvangen waarmee mijn klanten een 10% introductiekorting krijgen. Klik op de knop om deze code te ontvangen en laat je fantasie de vrije loop! Wil je de schoenen eerst zien, de materialen voelen en advies over de stijlen? Kom gerust langs in de winkel om ze te passen.
Undandy maakt gebruik van de mooiste luxe leersoorten uit Frankrijk en Italië. De schoenen worden geproduceerd in São João da Madeira, een Portugese stad welke bekend staat om zijn schoenmakers. Hier worden al 3 generaties lang handgemaakte schoenen van de beste kwaliteit gecreëerd. Er kan gekozen worden uit diverse materialen van hoge kwaliteit zoals bijvoorbeeld lakleer, canvas of suède. Trendgevoelig of juist op zoek naar een zakelijke optie? De schoenen van Undandy garanderen dat jij altijd je unieke stijl kan laten zien. In vijf eenvoudige stappen kunnen de schoenen totaal naar eigen wens worden vormgegeven. Na het online samenstellen van je schoen, worden deze in 2 weken gemaakt en naar je toegestuurd. Undandy wil zijn klanten de mogelijkheid bieden om tegen een betaalbare prijs hun eigen unieke stijl uit te dragen.