Corduroy

Van stoffig naar hip

Toen ik nog op school zat was het al ontzettend populair: Corduroy. Broeken, jassen, maar ook stoelen en kussen. Allemaal gemaakt van dat aaibare materiaal in die mooie kleuren. Waarschijnlijk heb jij het ook gedragen, zo’n fijne warme ribbroek.

Het is decennia uit de gratie geweest, het had jaren de associatie van een stoffige aardrijkskunde leraar. Maar, het heeft een comeback gemaakt!

Zoals wel vaker gebeurt, verscheen deze trend het eerst op de catwalks voor damesmode. Ontwerpers zoals Marc Jacobs en Mulberry gebruikten deze mooie stoffen voor hun collectie herfst/winter 2017.

Eigenlijk was dit vrij logisch, want de jaren daarvoor was fluweel al erg populair en corduroy, ookwel ribfluweel genoemd, is een afgeleide van deze stof.

Geschiedenis

Corduroy bestaat al ongeveer 2000 jaar. Z’n voorvader was een stof ‘fustian’ wat gemaakt werd in de Egyptische stad Fustat rond 200 BC. Daar was het eeuwenlang populair, maar het werd pas in de Middeleeuwen door Italiaanse kooplieden geïntroduceerd aan de Europese adel.

Jaren lang was de theorie ook dat de naam corduroy was afgeleid van ‘corde du roi’: het kleed van de koning. Maar deze theorie is achterhaald en men gaat er nu vanuit dat het komt van ‘cord’, het kabelpatroon en ‘duroy’ wat een stugge wollen stof uit Engeland was.

Jarenlang is deze corduroy een typisch arbeidersstof geweest. En in de jaren 70 werd het herondekt door de hippe wereld van surfers, studenten en muzikanten. 

Corduroy, de trend van 2019

En nu bereikt corduroy ook de tafel van de kleermakers en kan jij binnenkort ook in zo’n heerlijk pak van deze comfortabele stof lopen. Of wat dacht je van een vest in combinatie met een fijn tweed jasje?

Ik ben er in ieder geval klaar voor en heb meer dan 20 prachtige kleuren voor je geselecteerd. En het leuke? Corduroy heeft een erg bescheiden prijs. 

Neem Contact op

Het kopen van een maatpak is voor veel mensen een belangrijke stap in hun leven. Dus neem ik er samen met jou alle tijd voor, zodat jij een maatpak koopt dat werkelijk bij jouw persoonlijkheid past.

Om het beste resultaat te krijgen werk ik graag op afspraak. Een afspraak kan je plannen overdag of ‘s avonds, door de week of in het weekend. Wanneer je me een email stuurt of belt dan leggen we de agenda’s naast elkaar en prikken een datum en tijd.

Bezoek de Winkel

Langebrug 32A, 2311 TM, Leiden

Bel mij

06-15 323 946

Email mij

info@renebespoke.nl

Summary
product image
Aggregate Rating
no rating based on 0 votes
Brand Name
René Bespoke Tailoring
Product Name
Corduroy
Price
eur 749
Product Availability
Pre-Order Only