Een van de leukste dingen bij het ontwerpen van je nieuwe maatpak is het uitzoeken van de voering. En hoewel je het van buiten vrijwel niet ziet, is het een unieke manier om jouw stijl aan je pak te geven. Of je nu iets wilt zoals doodskoppen, een paisleymotief of gewoon een goede kleur om je pak te complementeren, je keuze zal een stempel drukken op de totale look van je pak of jasje.

Wat is de functie van een voering?

De voering van je pak voegt gewicht en structuur toe, voorkomt kreukels en laat het jasje soepeler om je lichaam vallen. Het isoleert beter en biedt dus meer comfort in de koudere dagen. Bovendien, zonder een voering, zou je de constructie van de jas zien. Het kan natuurlijk mooi zijn om te zien hoe het jasje in elkaar is gezet, het canvas, de schoudervulling enzovoort, maar met een voering ziet het jasje er toch cleaner uit. Zie het als de motorkap van een auto.

Waar zijn voeringen van gemaakt?

Een voering kan gemaakt zijn van de meest uiteenlopende materialen. Van kostbaar zijde tot goedkoop polyester. Hoewel zijde prachtig is, is het erg kwetsbaar en warm en daarom vaak niet zo geschikt voor een zakelijk pak. 

De voeringen waar ik het liefst gebruik van maak is viscose en Bemberg Cupro. Beide stoffen zijn een kunstmatige vezel gemaakt van een natuurlijk product, cellulose. Het zijn hoogwaardige, duurzame comfortabele stoffen die heerlijk dragen.

Waarom een aparte mouwvoering?

Vroeger gebruikte men andere stoffen voor de mouw als de body. De mouw moest sterk zijn en glad. Een kleermaker begon zijn mouwvoering in een streep te maken en al gauw imiteerden de andere kleermakers die, elk met hun eigen streep. Tegenwoordig herken je er het betere pak aan, en is het een teken van traditie.

Welke keuzes kan je maken?

Ik heb erg veel voeringen waaruit je kan kiezen, soms is deze keuze nog moeilijker dan het kiezen van de stof voor het pak. Omdat alles kan is het misschien toch handig om over het volgende na te denken.

Klassiek

Wil je een klassieke uitstraling geven aan je pak, kies dan voor een effen kleur. De kleur bordeau rood is een absolute topper bij de klassieke pakken, maar ook goud geel en airforce blue staan in de top 3.

Trendy

Helemaal in de mode zijn de paisleymotieven en andere bloempatronen. Wanneer de stof van je pak al uitgesproken is kan je kiezen voor een ton-sur-ton patroon. Met een meer effen stof kan je helemaal los gaan. Kies dan wel een voering uit waarvan de kleur van het pak een connectie heeft met de voering.

Chique

De meest chique pakken hebben een donkere voering in dezelfde kleur. Misschien wel een beetje saai, maar zeker niet fout.

Sportief

Licht blauw, licht roze of een klein werkje geeft je pak een jong en sportief uiterlijk.

De foto!

Je hebt een fantastische foto gemaakt en wilt die eigenlijk altijd bij je hebben. Of je hebt een prachtig logo voor je bedrijf en wilt je pak gebruiken als marketing instrument. Samen maken we dan een voering speciaal voor jou met je foto’s of logo. Dat is nog eens bespoke!

Neem contact op

Het kopen van een maatpak is voor veel mensen een belangrijke stap in hun leven. Dus neem ik er samen met jou alle tijd voor, zodat jij een maatpak koopt dat werkelijk bij jouw persoonlijkheid past.

Om het beste resultaat te krijgen werk ik graag op afspraak. Een afspraak kan je plannen overdag of ‘s avonds, door de week of in het weekend. Wanneer je me een email stuurt of belt dan leggen we de agenda’s naast elkaar en prikken een datum en tijd.

Bezoek de winkel

Langebrug 32A, 2311 TM, Leiden

Bel mij

06-15 323 946

Email mij

info@renebespoke.nl

Ontwerp je pak met je eigen voering

door | jul 4, 2019 | Maatpakken | 0 Reacties