Niets kan een zorgvuldig uitgezochte outfit ruïneren als een slechte jas. Je kan nog zo’n mooi, perfect zittend pak dragen, maar met een afgedragen regenjas, of een maat te grote overjas zie je er niet beter uit dan een zwerver. Laten we niet vergeten, de eerste indruk kan je maar één keer maken, zorg er dus voor dat ook jouw jas je stijl goed weerspiegelt.

Covert coat

De meest populaire jas op dit moment is een afgeleide van een Covert Coat. Een covert coat is een slank gesneden jas, die wat korter is dan de traditionele overjas. Oorspronkelijk wordt de covert coat gemaakt van een licht gewicht twill, welke je het hele jaar kan dragen. Tegenwoordig maken we deze jas ook vaak van mooie luxe flannels en zachte tweeds, ideaal voor het winterse weer.

Style

De stof laat ook veel van de stijl van de drager zien. Een jas gemaakt van een tweed stof is natuurlijk prachtig op een iets meer casual pak, maar wanneer je naar een gala gaat ziet zo’n jas er underdressed uit. Daarom zou je eigenlijk ook meer dan één jas moeten hebben.

Perfect fit

De jas moet natuurlijk niet te ruim zitten. Er moet een pak onder gedragen worden, maar het moet ook je figuur laten zien wanneer je hem dichtgeknoopt hebt. De schouders horen niet te breed te zijn en de rug zonder plooien. De lengte van de jas is tegenwoordig wat korter, een centimeter of 15 tot 20 boven de knie. En houd er bij de lengte van de mouwen rekening mee dat deze tot halverwege de handpalm komen en de mouwen van je pak dus goed beschermen.

Zakken

Afhankelijk van het type stof kies je klepzakken, iets formeler of opgezette zakken voor een meer casual uitstraling. En wat voor een colbert geldt, geldt ook zeker voor een overjas: stop de zakken niet te vol. Mocht je veel bij je dragen, gebruik dan de binnenzakken. René Bespoke Tailoring kan de grootte en de hoeveelheid binnenzakken helemaal naar jouw wens maken.