Veel mannen kennen het probleem, gele vlekken in de oksels van de overhemden. Erg vervelend en veel shirts zijn daarom al weggegooid. Dat is niet meer nodig!
img_2667

Ontstaan

Hoe ontstaan die vlekken eigenlijk? Een paar jaar geleden las ik een artikel over aluminium chloorhydraat in deodorant. Deze miniscule aluminiumdeeltje helpen transpiratie tegen te gaan. Dat is mooi. Maar een vervelend bijverschijnsel is de reactie die deze deeltjes hebben op kleding en vooral op katoen. Ze gaan een reactie aan met zweet en laten het katoen verkleuren. Dit zijn die gênante gele vlekken!

Voorkomen

Ik ben vanaf dat moment zelf een deodorant gaan gebruiken zonder dit aluminium chloorhydraat. Het is moeilijk verkrijgbaar, en niet alle deo’s werken even goed, maar ik heb een uitstekende gevonden bij Ekoplaza. Na twee jaar gebruik kan ik met zekerheid zeggen dat het écht werkt. De shirts die ik twee jaar geleden aangeschaft heb, vertonen geen gele vlekken meer.

Verwijderen

Heb je nog een paar shirts met vlekken in je kast hangen, niet weggooien. Er zijn een paar methodes om die gele vlekken te verwijderen, soms moet je het een paar keer herhalen, vooral bij de oudere vlekken.

  • gebruik ossegalzeep om de vlekken in te wrijven, daarna wassen
  • laat het shirt een half uurtje inweken in water met glansspoelmiddel, daarna wassen

Maar bedenk: Voorkomen is beter dan verwijderen!