Wanneer je de stap hebt gezet om een bespoke tailoring maatpak aan te kopen, kom je binnen in een wereld met oneindig veel mogelijkheden. Duizenden stoffen, voeringen en knopen waaruit je kan kiezen. Oneindig veel mogelijkheden wat betreft model en stijl. Een mooie groene ruit, check. Een voering die er uit knalt, check. Zakken schuin, check. Initialen, check. Ticket pocket, check. Fishtail trousers, check. Dat wordt een prachtig pak!

Maar wanneer dit je eerste pak is, en zeker wanneer het een pak voor je werk is, is het vaak verstandig om eerst een goede basis te leggen. Hoe bouw je een goede garderobe op? Wat zijn de basis items die je moet hebben? Van je business pakken en shirts tot je smoking en overjas, een goed opgebouwde garderobe vol maatwerk is een prachtig iets. En wanneer je kiest voor stijl boven mode, goed voor je kleding zorgt en een beetje aan jezelf denkt, dan heb je een hiermee je leven lang sartoriaal plezier.

In dit eerste deel zal ik je uitleggen welke bespoke items je de basis legt. 

Een donkerblauw 2-delig maatpak

Dit is de ware allrounder onder de pakken. Kies een stof met een gewicht van rond de 260 gr. zodat je dit pak het hele jaar door kan dragen. Verder ga je voor een 2-knoops jasje met klepzakken en een hoekrevers. Met dit pak kan je zowel zakelijk als casual voor de dag komen. Perfect met een wit of lichtblauw shirt, maar probeer ook eens een trui van merinowol of een goed t-shirt. En de schoenen? Zwart, cognac, bruin, alles mag. En voor een vrijdagmiddag kan je het met een witte sneaker combineren. 

Een middengrijs 2-delig pak

Naast het blauwe pak een must voor elke heer, het middengrijze maatpak. Grijs is een wat formelere kleur dan blauw, dus zal je vooral bij zakelijke gelegenheden dragen. Houd daar dus rekening mee wanneer je het model gaat bepalen. Ook in de zomer zal je voorkeur waarschijnlijk meer uitgaan naar blauw, maar juist in de herfst en winter is grijs perfect. Kies daarom voor een iets zwaardere stof, rond de 290 gram. 

Een wit bespoke shirt

Het zou zo jammer zijn om onder je scherp gesneden maatpak een slecht zittend overhemd te dragen. Een maatpak onderstreept jouw individualiteit en een shirt zo uit het schap zal dit nooit complementeren. Wanneer je investeert in een bespoke tailoring maatpak, koop er gelijk een goed wit maatshirt bij. Begin met een witte poplin en een enkel manchet. Hierna kan je geleidelijk je collectie uitbreiden met andere kleuren en texturen.

Een lichtblauw bespoke shirt

Onmisbaar, het lichtblauwe shirt. Het liefst in een prachtige fil-a-fil van Thomas Mason. Krachtig, betrouwbaar en cool. Je draagt het sportief, maar voor de gelegenheid is het prima te combineren met een das. Ben je wat steviger gebouwd, of houd je meer van dikkere stoffen, een luxe panama is ook prachtig!

Het blauwe jasje

De laatse, maar zeker niet de minste. Misschien wel de meest essentiële must-have voor de garderobe van de man. Op enorm veel manieren te combineren en het staat altijd. Wat voor vrouwen hun little black dress is, is voor mannen het blauwe jasje. Goed met een grijze broek, maar ook met jeans of een khaki chino en een casual shirt. Lees hier meer over in een blog die ik eerder schreef.

 

Nu heb je een mooie basis gelegd voor jouw bespoke tailored garderobe. Het mooie van deze items is dat je het kan mixen met elkaar, met een jeans of chino, een polo of een mooi t-shirt. Zo heb je met deze basis een outfit voor elke gelegenheid.

De volgende keer, Deel 2 – De Zomer, ga ik het uigebreid hebben over de meer pakken en stoffen die je in deze warme periode draagt..

Wil je alvast een goede basis leggen en en afspraak maken? Bel 06-15323946 of stuur een email naar: info@renebespoke.nl

 

De opbouw van een garderobe: Deel 1 – De Basis

door | apr 20, 2019 | Maatpakken | 0 Reacties