Een Maatpak kopen

Frequently Asked Questions (FAQ)

Wanneer je een maatpak gaat kopen, kom je voor veel, heel veel keuzes te staan. Er worden mij veel vragen gesteld over maatkleding. Hieronder geef ik antwoord op enkele veelgestelde vragen.

Wat is een maatpak?

Een maatpak is een pak dat speciaal voor de klant wordt gemaakt en naar de wensen en de maten van de klant.

Wat is het verschil tussen een maatpak en een pak op maat?

Bij een maatpak (bespoke tailoring) zijn er geen beperkingen aan het model, stofkeuze en het patroon wordt gemaakt naar de persoonlijke lichaamsmaten en wensen van de klant.
Bij een pak op maat (made-to-measure) zijn er beperkingen aan het model en stofkeuze en wordt het originele patroon aangepast naar de maten van de klant.

Wat kost een maatpak?

De prijs van een maatpak wordt bepaald door de prijs van de stof en de prijs van de maakwijze.

Wat is een ‘los binnenwerk’?

We spreken van een los binnenwerk wanneer de laag tussen de voering en de (wollen) buitenstof gemaakt is van een paarden- of kamelenharen canvas welke met losse steken aan de stof is bevestigd van boven naar beneden. We noemen dit ook wel een ‘Full Canvas’ constructie.

Hoe moet een maatpak zitten?

Hoe een maatpak moet zitten is voor een groot deel afhankelijk van de persoonlijke smaak van de klant én de kleermaker. Maar er zijn een aantal zaken welke altijd gelden. Zo moet het pak op de schouder goed vallen, zonder plooien en moet de kraag goed bij de nek aansluiten. Meer tips kan je hier lezen.

Wat is de levertijd van een maatpak?

De levertijd van een maatpak bedraagt over het algemeen 7 weken. Afhankelijk van waar de stof vandaan moet komen en of er tussenpassen zijn gepland kan dit iets langer duren. Er bestaat voor urgente gevallen een Express Service.

Marc Ouwehand

“Rene is een betrokken en sympathieke maatpakken professional: deskundig, flexibel, goede adviesvaardigheden en een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding; ik kan iedereen een maatpak van Rene Bespoke Tailoring aanbevelen!”

Mulder

“Been a customer of Rene for a couple of years and I must say, he’s an excellent tailor. Great selection of fabrics too! Cheers”

Antoine Kortekaas

“In een woord geweldig! Geweldige service, geweldige stoffen, geweldige pakken. Als je echt iets op maat wilt, moet je bij René Bespoke Tailoring zijn!”

Cees de Zeeuw

“Mooie stijlvolle pakken, uitstekend advies en puike stoffen die lang meegaan. René Bespoke Tailoring verzorgde alles met aandacht en plezier. Top!”

Neem Contact op

Het kopen van een maatpak is voor veel mensen een belangrijke stap in hun leven. Dus neem ik er samen met jou alle tijd voor, zodat jij een maatpak koopt dat werkelijk bij jouw persoonlijkheid past.

Om het beste resultaat te krijgen werk ik graag op afspraak. Een afspraak kan je plannen overdag of ‘s avonds, door de week of in het weekend. Wanneer je me een email stuurt of belt dan leggen we de agenda’s naast elkaar en prikken een datum en tijd.

Bezoek de Winkel

Langebrug 32A, 2311 TM, Leiden

Bel mij

06-15 323 946

Email mij

info@renebespoke.nl

4 + 2 =