Bespoke Tailoring

Ten Tijde van Corona

In deze periode, waarbij we zoveel mogelijk contact moeten vermijden, hebben we ook de procedure voor het maken van een maatpak veranderd. 

Ik werk zoveel mogelijk volgens de richtlijnen van het RIVM. Samen met elkaar en een stuk prachtige techniek komen we tot een perfect resultaat en loop jij straks in dat perfecte maatpak!

  • Zoals altijd werk ik op afspraak, zeker in deze tijd. De afspraak kan alleen doorgaan wanneer geen van ons verhoging of andere klachten heeft.
  • De winkel wordt voor en na iedere afspraak grondig gedesinfecteerd.
  • De tafel is groot genoeg om de 1 1/2 meter afstand te houden.
  • Als het je eerste afspraak is, neem dan graag je partner of huisgenoot mee. Met instructies van mij neemt hij/zij een aantal maten op.
  • Met een ingenieuze app, neem ik 2 foto’s van jou en controleer of deze gegevens overeen komen met de genomen maten.
  • Wanneer je maten al bekend zijn, worden deze alleen met de foto’s gecontroleerd.

Maatnemen is een belangrijk, maar een kortdurend onderdeel in het proces. Met deze maatregelen zorgen we ervoor dat het voor jou en mij veilig gebeurt.

Italiaanse Elegantie & Britse Traditie

Ik combineer in mijn maatpakken de Italiaanse elegantie met Britse traditie. Dit ultieme pak heeft het softe binnenwerk van het Italiaanse pak en de perfecte snit van de Engelsen. Alle souplesse is daardoor aanwezig om er strak uit te zien, goed te kunnen bewegen én het pak nauwelijks te voelen.
Uiteraard helemaal op jouw lijf gesneden en gemaakt zoals jij het wilt!

Alleen de beste Stoffen

Sinds jaar en dag werk ik met de beste stoffen uit Italië en Engeland. Italiaanse wevers als Ermenegildo Zegna, Loro Piana en StylBiella en Engelse stoffen van o.a. Dormeuil, Holland & Sherry en Huddersfield.

Perfect ontworpen en gesneden

We ontwerpen het pak speciaal voor jou, hoe je beweegt en wat je wensen zijn. Aandacht voor detail en de drager, zo krijgen we het beste resultaat.

Een uniek Patroon

Jij bent de ontwerper van je eigen pak. Ik help je graag bij alle keuzes en neem er alle tijd voor. Traditioneel of eigenwijs? Geen wens is te gek.

Lees waar je verder op moet letten

Hoe het werkt

Eerste Afspraak

De Stoffen

Met een collectie van meer dan 5000 stoffen kan je bijna niet misgrijpen. Deze stoffen worden geleverd door de topwevers als Dormeuil, Ermenegildo Zegna, Loro Piana, Holland & Sherry en Harrisons. Alle stoffen zijn van hoge kwaliteit. Gaat je voorkeur uit naar een 4-seizoenen pak, wil je graag zo’n robuust tweedpak of juist een heerlijk licht zomerpak?  Het zit allemaal in de collectie.

Eerste Afspraak

Het Model

Dan beginnen we met het ontwerp. Welk model wil je, welke voering en knopen. Wat voor type binnenwerk zetten we in het jasje? Kies je de luxe van een handgemaakt pak? Wil je een 3-delig pak, of een extra broek? Omdat we dit pak speciaal voor jou maken en niet gebonden zijn aan vaste patronen, kunnen we alles maken wat je maar wenst.

Eerste Afspraak

De Maten

Vooraf bespreken we met behulp van foto’s of een oud pak van jezelf hoe jij wilt dat het pak of shirt gaat zitten. Ik neem vervolgens jouw maten op. Dit gebeurt met het meetlint, een foto-app en mijn kleermakersoog. Je hoeft hier dus geen ‘test’-pakken aan te trekken. Met ongeveer 35 meetpunten en jouw lichaamshouding gaat de patroonmaker aan de slag, speciaal voor jou.

Tweede Afspraak

De Baste Fitting

We kunnen er voor kiezen het pak,  halverwege het proces naar Leiden te laten komen voor een tussenpas. Dit heet een ‘Baste Fitting’ en geeft jou als drager de meeste regie over hoe je pak uiteindelijk zal zitten. Er zitten nog geen zakken in, geen voering of knopen en na de tussenpas zal dit weer teruggestuurd worden en met de nodige veranderingen afgemaakt.

Tweede Afspraak

De Trial Fitting

Om ten opzichte van een baste fitting tijd te besparen, kunnen we er ook kiezen voor een ‘Trial Fitting’. Dan maken we van een reststof een pak, of jeans, en gebruiken dit als test of we het juiste patroon hebben gemaakt. Na deze tussenpas passen we het patroon zo nodig aan en maken we het pak of de jeans af.

Tweede Afspraak

De Tussenpas

Wanneer we niet voor een baste of een trial kiezen wordt de kleding gefinished geleverd. We passen het door en bekijken kritisch of alles klopt. Mijn streven is naar 100% perfectie en we zullen zo nodig de puntjes op de i zetten. 

Derde Afspraak

De Final Fitting

Dan is het zover, je maatkleding is klaar. Het sluit perfect om je lichaam en geeft je bovendien alle comfort. Speciaal voor jou gemaakt en klaar om met veel plezier gedragen te worden!

Neem Contact op

Het kopen van een maatpak is voor veel mensen een belangrijke stap in hun leven. Dus neem ik er samen met jou alle tijd voor, zodat jij een maatpak koopt dat werkelijk bij jouw persoonlijkheid past.

Om het beste resultaat te krijgen werk ik graag op afspraak. Een afspraak kan je plannen overdag of ‘s avonds, door de week of in het weekend. Wanneer je me een email stuurt of belt dan leggen we de agenda’s naast elkaar en prikken een datum en tijd.

Bezoek de Winkel

Langebrug 32A, 2311 TM, Leiden

Bel mij

06-15 323 946

Email mij

info@renebespoke.nl

8 + 8 =

Ready For Your OrdersOok in deze tijd

Tijdens de lockdown blijft het mogelijk nieuwe orders te plaatsen.

Dit geldt voor bestaande én nieuwe klanten.